Zapiekane maliny z czekoladą

Zapiekane maliny z czekoladą
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonych
  • niesłodzonych malin (około 240 g)
  • 1 ½ szklanki pokruszonych ciasteczek czekoladowych (4-6 sztuk)
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany (do wyboru)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni C. Mrożone maliny rozłożyć do czterech małych miseczek żaroodpornych. Pokruszone ciasteczka wymieszać z cukrem. Posypać okruchami maliny i uzupełnić kilkoma kawałeczkami masła. Ustawić na blasze do pieczenia. Zapiekać przez 16-18 minut, aż wierzch ładnie się zrumieni. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Podawać z kwaśną śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA