Wiosenne inspiracje - Rozkosz wiosenna
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wiosenne inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Przygotowanie:
Zupa jest miłosną zupą południowo-wschodniego wybrzeża Chin
Składniki:
jedna posiekana marchewka
jeden posiekany por średniej wielkości
para listków laurowych
850 ml wywaru ze świeżej ryby (nie mrożonej! mrożonki nie zawierają energii ciepła)
dwa młode ugotowane kraby (można użyć kraba z puszki lub paluszków krabowych, ale nie kraba mrożonego!)
2,5 cm startego świeżego imbiru
łyżeczka jasnego sosu sojowego
pół łyżeczki mielonego anyżu gwiazdkowego (można nieco mniej jeśli ktoś nie przepada)
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Marchewkę, pora, liście laurowe i wywar zagotować w dużym garnku i gotować aż warzywa zmiękną (ok 10 min). W międzyczasie usunąć z krabów całe mięso i dodać do wywaru. Dodać imbir, sos sojowy, oraz anyż i gotować ok 10 min. Podawać na gorąco koniecznie z herbatą żeń-szeń.
© Diana Socha
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W