Tropikalne ciasto świąteczne
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dwie puszyste damy (odc.20)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia jamajska
Przygotowanie:
Składniki
1½ szklanki brązowego cukru
2 deserowe łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki jamajskiego miodu
2 łyżeczki mieszanki przypraw
1 szklanka jamajskiego porteru Dragon
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka suszonych owoców
2 jajka
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozpuść w porterze, na małym ogniu cukier i miód z dodatkiem przypraw. Zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i suszone owoce. Ubij jajka i wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż je do natłuszczonej i wysypanej mąką formy i piecz ok. 1 godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W