Tropikalne ciasto świąteczne

Tropikalne ciasto świąteczne
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Dwie puszyste damy (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Przygotowanie:



Składniki
1½ szklanki brązowego cukru
2 deserowe łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki jamajskiego miodu
2 łyżeczki mieszanki przypraw
1 szklanka jamajskiego porteru Dragon
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka suszonych owoców
2 jajka

Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozpuść w porterze, na małym ogniu cukier i miód z dodatkiem przypraw. Zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i suszone owoce. Ubij jajka i wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż je do natłuszczonej i wysypanej mąką formy i piecz ok. 1 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA