Tropikalna sałatka z ananasa
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes na Karaibach (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Ananasa przekroić na pół, usunąć twardy rdzeń, wydrążyć miąższ. Zachować skórkę.
Grubo posiekać miąższ. Wymieszać z miodem. Marakuję przekroić na pół. Wydrążyć łyżką pulpę. Połączyć z ananasem. Domieszać rum i schładzać 30 minut, aby smaki się połączyły. Nałożyć sałatkę do zachowanej skórki ananasa i podawać. Do sałatki znakomicie pasuje ducana – placki z batatów i kokosa.
Grubo posiekać miąższ. Wymieszać z miodem. Marakuję przekroić na pół. Wydrążyć łyżką pulpę. Połączyć z ananasem. Domieszać rum i schładzać 30 minut, aby smaki się połączyły. Nałożyć sałatkę do zachowanej skórki ananasa i podawać. Do sałatki znakomicie pasuje ducana – placki z batatów i kokosa.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W