Trifle z owocami i kremem custard
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 500g mieszanych owoców (borówek amerykańskich
- malin
- jeżyn)
- 3 łyżki cukru (albo więcej
- do smaku)
- trochę wody
- 500 g dobrego gotowego biszkoptu
- 250 ml gotowego kremu custard
- cukier puder do oprószenia (według uznania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj w rondlu owoce z cukrem i odrobiną wody. Gotuj na małym ogniu aż owoce popękają i puszczą sok. Odstaw rondel na bok. Pokrój biszkopt i rozłóż na dnie salaterki albo głębokich talerzy. Na wierzch nałóż ciepłe owoce i polej syropem z rondla, a następnie kremem custard. Jeśli chcesz, oprósz porcje cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W