Jabłka w cieście z sosem toffi

Jabłka w cieście z sosem toffi
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i jajkiem, powoli wlać mleko. Dodać cynamon, cukier i rodzynki. Powinno powstać gęste ciasto.
Jabłka pokroić w plastry i pozbawić gniazd nasiennych. Zanurzyć w cieście i smażyć w gorącym oleju.
Z cukru i wody przygotować karmel. Mieszając powoli wlać śmietanę. Zdjąć z ognia, gdy sos zacznie gęstnieć.
Usmażone jabłka posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA