Marcepanowe kartofelki

Marcepanowe kartofelki
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Bożena Sikoń

Seria kulinarna:
Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Do wykończenia:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W mikserze wymieszać cukier puder, mączkę migdałową i białko w takiej ilości, aby otrzymać ciasto o konsystencji ciasta kruchego. Wyjąć ciasto z dzieży i ręcznie wgniatać cukier puder, aż ciasto marcepanowe będzie się łatwo formowało. Dla otrzymania masy o kolorze różowym i smaku malinowym, dodać naturalny barwnik z wyciśniętych owoców i podsypując puder – zagnieść marcepan malinowy.
Odstawić do lodówki, a następnie obtaczać w czekoladę – jedne w deserową, a drugie w białą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA