Marcepanowe kartofelki
Oceń przepis:
Przygotował:
Bożena Sikoń
- Seria kulinarna:
- Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 150 g mączki migdałowej
- 250 g cukru pudru
- białka - ilość potrzebna do otrzymania konsystencji ciasta
Do wykończenia:
- czekolada deserowa ok. 100 g
- czekolada biała ok. 100 g
- sok z przetartych malin ok. 100 g
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W mikserze wymieszać cukier puder, mączkę migdałową i białko w takiej ilości, aby otrzymać ciasto o konsystencji ciasta kruchego. Wyjąć ciasto z dzieży i ręcznie wgniatać cukier puder, aż ciasto marcepanowe będzie się łatwo formowało. Dla otrzymania masy o kolorze różowym i smaku malinowym, dodać naturalny barwnik z wyciśniętych owoców i podsypując puder – zagnieść marcepan malinowy.
Odstawić do lodówki, a następnie obtaczać w czekoladę – jedne w deserową, a drugie w białą.
Odstawić do lodówki, a następnie obtaczać w czekoladę – jedne w deserową, a drugie w białą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W