Tortilla z grillowanymi warzywami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.125)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- obrana i pokrojone w grube krążki
- 1 bakłażan
- pokrojony wzdłuż w plastry o grubości ok 1,5 cm
- 2 cukinie
- przekrojone wzdłuż na pół
- oliwa z oliwek
- sól morska i pieprz do smaku
- 4 duże tortille
- ulubiona tapenada
- salsa lub pesto
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mocno rozgrzać grill. Paprykę przekroić na pół, usunąć szypułkę i pestki, całą dłonią spłaszczyć połówki papryki. Paprykę, cebule, bakłażana i cukinię obficie skropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Grillować do czasu, aż warzywa się skarmelizują i będą miękkie. Na każdej tortilli rozsmarować ulubioną tapenadę, salsę lub pesto. Ułożyć grillowane warzywa i ciasno zrolować. Można przekroić na pół. Podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W