Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 500 g wołowiny
- 2 tajskie papryczki chilli
- 2 ząbki czosnku
- 1 szalotka
- 1 korzeń imbir
- 1 łodyga trawy cytrynowej
- 2 liście Kafiru
- ½ filiżanki mleka kokosowego
- kolendra
- szczypiorek
- sok z limonki
- oliwa
- cukier palmowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój mięso w niewielkie, cienkie plastry. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć do niego mięso. Pamiętaj o mieszaniu. Dorzuć liście Kafiru. Posól i popieprz. Wlej pastę curry. Dodaj trochę cukru palmowego i mleka kokosowego. Wlej odrobinę wody i wszystko wymieszaj. Gotuj 30 - 40 minut. Podawaj z ryżem kokosowym i sałatką z papają.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W