Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym

Tajskie zielone curry z ryżem kokosowym
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój mięso w niewielkie, cienkie plastry. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć do niego mięso. Pamiętaj o mieszaniu. Dorzuć liście Kafiru. Posól i popieprz. Wlej pastę curry. Dodaj trochę cukru palmowego i mleka kokosowego. Wlej odrobinę wody i wszystko wymieszaj. Gotuj 30 - 40 minut. Podawaj z ryżem kokosowym i sałatką z papają.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA