Tajska wołowina w czerwonym curry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.88)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 2 puszki mleka kokosowego po 400 ml
- 1 czubata łyżka czerwonej pasty curry
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki sosu rybnego nam pla
- 340 g polędwicy wołowej
- pokrojonej w cienkie paski
- 2 szklanki kiełków fasoli mun
- 1 duża marchewka
- ubrana i utarta na tarce o grubych oczkach
- 5 liści limonki kafir
- pokruszonych
- sok z 1 limonki
- 1 pęczek natki kolendry
- umyty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zdejmij łyżką śmietankę z powierzchni mleczka kokosowego i podsmaż na patelni, aż cały płyn odparuje. Dodaj pastę curry i smaż stale mieszając przez 5 min, aż zacznie pachnieć. Dodaj cukier, zamieszaj i wlej sos rybny. Po minucie mieszania dodaj mięso, resztę mleczka kokosowego, kiełki, marchewkę, liście limonki i sok. Doprowadź sos do wrzenia i gotuj na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Na koniec posiekaj liście kolendry i dodaj do curry przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W