Szaszłyki z owoców morza
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza, Dania z grilla
Składniki:
- 6 krewetek
- 200 g ryby bez ości
- filiżanka wiórków kokosowych
- 6 patyczków do szaszłyków albo łodyg trawy cytrynowej
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Pasta:
- 6 posiekanych szalotek
- 4 posiekane ząbki czosnku
- 5 posiekanych chili
- kawałek galangalu
- posiekana wewnętrzna część łodygi trawy cytrynowej
- łyżka świeżej startej kurkumy
- łyżka posiekanej kolendry
- pół łyżeczki pieprzu
- pół łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- łyżka skórki otartej z limetki
- łyżeczka soli morskiej
Sałatka:
- pokrojony ogórek
- posiekana szalotka
- pół filiżanki posiekanej kolendry
- łyżeczka soli morskiej
- łyżka soku z limetki
- limetka do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki pasty zmiksować. Jeśli trzeba, dolać trochę wody. Podsmażyć pastę na rozgrzanym oleju.
Zmiksować krewetki i rybę. Dodać wiórki kokosowe i podsmażoną pastę. Nabierać po 2 łyżki masy i oklejać patyczki do szaszłyków albo łodygi trawy cytrynowej. Upiec na grillu albo usmażyć. Składniki sałatki wymieszać. Przybrać cząstkami limetki. Podawać z szaszłykami.
Zmiksować krewetki i rybę. Dodać wiórki kokosowe i podsmażoną pastę. Nabierać po 2 łyżki masy i oklejać patyczki do szaszłyków albo łodygi trawy cytrynowej. Upiec na grillu albo usmażyć. Składniki sałatki wymieszać. Przybrać cząstkami limetki. Podawać z szaszłykami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W