Stir fry z ryżem, chińskimi kiełbaskami i gai lang
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.18)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- filiżanka ryżu
- ząbek czosnku
- chili
- 2 jajka
- łyżeczka posiekanego imbiru
- łyżka posiekanej dymki
- chińska kiełbasa
- ćwierć filiżanki kolendry
- 2 łyżki prażonej szalotki
- 2 łyżki ziarna sezamu
- 75 g tempeh
- pęczek gai lang
- łyżeczka sosu hoi sin
- gałązki kolendry
- kawałek liścia bananowca
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryż gotujemy metodą absorpcji w filiżance wody. Na oleju w woku podsmażamy czosnek, chili i imbir. Dodajemy jajka. Smażymy przez minutę robiąc omlet. Wyjmujemy omlet z woka. Kiełbasę podsmażamy przez minutę. Następnie dodajemy gai lang, ryż, tempeh, dymki, szalotki i ziarno sezamu. Dokładamy omlet. Mieszamy wszystko. Wlewamy sos hoi sin. Podsmażamy przez minutę.
Na talerzu układamy liść bananowca i na nim kładziemy ryż. Posypujemy natką kolendry.
Na talerzu układamy liść bananowca i na nim kładziemy ryż. Posypujemy natką kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W