Stir fry z ryżem, chińskimi kiełbaskami i gai lang

Stir fry z ryżem, chińskimi kiełbaskami i gai lang
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż gotujemy metodą absorpcji w filiżance wody. Na oleju w woku podsmażamy czosnek, chili i imbir. Dodajemy jajka. Smażymy przez minutę robiąc omlet. Wyjmujemy omlet z woka. Kiełbasę podsmażamy przez minutę. Następnie dodajemy gai lang, ryż, tempeh, dymki, szalotki i ziarno sezamu. Dokładamy omlet. Mieszamy wszystko. Wlewamy sos hoi sin. Podsmażamy przez minutę.
Na talerzu układamy liść bananowca i na nim kładziemy ryż. Posypujemy natką kolendry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA