Sos Velouté
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W małym garnku na średnim ogniu roztop masło. Dodaj mąkę i gotuj przez 1 minutę, cały czas mieszając (mąka nie powinna nabrać koloru).
Wlej bulion, energicznie mieszając, i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut, często mieszając, aby pozbyć się smaku surowej mąki i uzyskać gęstą konsystencję (powinna przypominać śmietanę kremówkę).
Wlej bulion, energicznie mieszając, i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut, często mieszając, aby pozbyć się smaku surowej mąki i uzyskać gęstą konsystencję (powinna przypominać śmietanę kremówkę).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W