Sos pomarańczowy (brzoskwiniowy, morelowy)

Sos pomarańczowy (brzoskwiniowy, morelowy)
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • dżem pomarańczowy (brzoskwiniowy
  • morelowy)
  • szczypta szafranu
  • starty imbir (płaska łyżeczka)
  • ząbek czosnku (wyciśnięty)
  • 2 łyżki oliwy
  • kropla sosu ostrygowego
  • 2 łyżki białego wina

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podgrzać wszystkie składniki. Dodać trochę wody i zagotować. Kiedy się przestudzi przetrzeć przez sito i przełożyć do czegoś z czego będzie można łatwo wyciskać cienkie strużki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA