Omlet biszkoptowy z jogurtem i owocami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżeczki cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- masło do smażenia
- 50 g rodzynek
- letnie owoce: truskawki, borówki i porzeczki
- jogurt naturalny
- listki mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180º C. Jajka rozdzielić na białka i żółtka.
Białka z cukrem ubić na puszystą masę, pod koniec dodać żółtka, dalej ubijając. Dodać mąkę i delikatnie wymieszać, żeby nie zburzyć puszystości masy.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła. Wylać połowę masy i smażyć „na wolnym ogniu” aż omlet będzie złoto-brązowy. Następnie dodać resztę masy i wstawić patelnię do piekarnika na 10 minut.
Wyjąć i podać omlet na patelni, na której się dopiekał. Posypać cukrem pudrem, udekorować jogurtem, owocami i listkami mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W