Sos nuoc cham

Sos nuoc cham
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

  • 80 ml czarnego octu ryżowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sok z limonki
  • 2 utarte ząbki czosnku
  • drobno posiekana ostra papryczka
  • 2-3 łyżki cukru
  • łyżeczka tartego korzenia imbiru
  • łyżeczka sosu rybnego (do smaku)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki sosu. Powinien być przejrzysty z kawałeczkami pływających przypraw: skórką limonki, kolendrą, plasterkami papryczki, stróżkami marchewki. Słodko - kwaśno - pikantny w smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA