Sos nuoc cham
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 80 ml czarnego octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sok z limonki
- 2 utarte ząbki czosnku
- drobno posiekana ostra papryczka
- 2-3 łyżki cukru
- łyżeczka tartego korzenia imbiru
- łyżeczka sosu rybnego (do smaku)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać składniki sosu. Powinien być przejrzysty z kawałeczkami pływających przypraw: skórką limonki, kolendrą, plasterkami papryczki, stróżkami marchewki. Słodko - kwaśno - pikantny w smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W