Sos jabłkowy

Sos jabłkowy
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpuść masło w rondlu, w którym zmieszczą się jabłka. Dodaj jabłka i podsmażaj na średnim ogniu, aż zaczną mięknąć. Dodaj sok z pieczeni, świeży sok oraz cynamon i gotuj na średnim ogniu aż większość płynu wyparuje, a jabłka staną się bardzo miękkie. Dodaj śmietanę oraz orzechy i gotuj aż objętość śmietany zmniejszy się o połowę. Powinien powstać słodko-wytrawny sos z kawałkami jabłek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA