Sos do maczania
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 3 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki octu (spirytusowego lub ryżowego)
- 2 łyżki cukru
- 125 ml wody
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1 posiekane chili
- 2 łyżki soku z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do rondelka wlać sos rybny, ocet i wodę, dodać cukier i wstawić na średni ogień. Wymieszać, podgrzewać, zdjąć z ognia chwilę przedtem, zanim mieszanina zacznie wrzeć. Wystudzić. Wymieszać z czosnkiem, chili i sokiem z limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W