Salsa z zielonych pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 1 szkl. zielonych tomatillos (meksykańska specjalna odmiana pomidorów, ale można użyć zielonych marynowanych)
- 1 biała cebula
- 4 łyżki posiekanej kolendry
- sól
- sok z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować w blenderze tomatillos. Wymieszać z posiekaną w drobną kosteczkę cebulą, kolendrą. Dodać do smaku sól i nieco soku z limonki. Wymieszać i podawać z fajitą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W