Salsa z zielonych pomidorów

Salsa z zielonych pomidorów
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 1 szkl. zielonych tomatillos (meksykańska specjalna odmiana pomidorów, ale można użyć zielonych marynowanych)
  • 1 biała cebula
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
  • sok z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować w blenderze tomatillos. Wymieszać z posiekaną w drobną kosteczkę cebulą, kolendrą. Dodać do smaku sól i nieco soku z limonki. Wymieszać i podawać z fajitą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA