Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.42)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kg drobnych młodych ziemniaków
- przekrojonych na połówki
- 1 kg zielonej fasolki szparagowej
- bez szypułek
- 1 szklanka oliwek kalamata
- ½ szklanki oliwy
- 1 czubata łyżeczka musztardy diżońskiej
- skórka i sok z 2 cytryn
- 225 g steku z tuńczyka
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj ziemniaki do miękkości (ok. 10 min), a fasolkę szparagową zblanszuj w małej ilości wrzątku, żeby była intensywnie zielona i lekko chrupiąca. Zmieszaj ziemniaki z fasolką, oliwkami, oliwą, musztardą oraz skórką i sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Natrzyj stek z tuńczyka solą i pieprzem z obu stron i smaż po 2 minuty z każdej strony. Pokrój tuńczyka na plastry i ułóż na sałatce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W