Sałatka ze smażonych piersi kurczaka, koziego twarożku i liści sałaty z cytrynowym winegretem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend dzień matki
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 3 piersi kurczaka
- 9 cienkich plasterków pancetty
- 1 cytryna pokrojona w ćwiartki
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 2 posiekane ząbki czosnku
- sól w płatkach
- 30 ml oliwy (do smażenia)
- świeży groszek (wedle uznania)
- 200 g koziego twarożku
- opakowanie mieszanki sałat
- opakowanie młodych ziół
- nieco czarnego pieprzu
- 1 łyżka stołowa musztardy dijon
- 1 łyżka stołowa płynnego miodu
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- 120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Każdą pierś kurczaka owinąć w trzy plastry bekonu. Doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlać oliwę i rozgrzać. Ułożyć mięso skórą do dołu i smażyć przez 6 minut. Przełożyć i smażyć przez kolejne 6 minut, podlewając tłuszczem. Gdy mięso niemal dojdzie, dorzuć czosnek i tymianek. Po usmażeniu wystudzić i pokroić w plastry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W