Sałatka z zielonej papai

Sałatka z zielonej papai
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 43)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • ćwierć poszatkowanej zielonej papai
  • ćwierć poszatkowanego zielonego mango
  • czerwone chili bez nasion
  • pół filiżanki prażonych orzeszków ziemnych
  • 3 posiekane dymki
  • garść tajskiej bazylii
  • pół filiżanki prażonej szalotki
  • łyżeczka sosu rybnego
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sok z trzech limetek
  • łyżka cukru palmowego
  • natka kolendry do przybrania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki sałatki wymieszać, skropić sosem rybnym, sojowym i sokiem z limetki. Przybrać natką kolendry. Podawać z kurczakiem curry i ryżem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA