Sałatka z piersią gołębia i kaszanką na ciepło
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 piersi gołębie
- 400 g kaszanki
- 200 g wędzonego boczku
- mąką z solą i pieprzem
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sok z 1 cytryny
- zielona sałata
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obtocz piersi w mące z solą i pierzem i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Zdejmij je z patelni i odłóż. Usmaż boczek aż zrobi się chrupiący. Dodaj rozdrobnioną kaszankę i podgrzej ją. Przełóż wszystko na talerz, a na tę samą patelnię wlej ocet z sherry lub balsamiczny, żeby ją zdeglasować. Polej sosem boczek i kaszankę. Na czystym talerzu połóż liście sałaty, kaszankę i boczek. Na wierzchu – pokrojoną w plasterki pierś. Dopraw sałatkę sosem vinaigrette.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W