Sałatka z piersią gołębia i kaszanką na ciepło

Sałatka z piersią gołębia i kaszanką na ciepło
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obtocz piersi w mące z solą i pierzem i smaż przez 2 minuty z każdej strony. Zdejmij je z patelni i odłóż. Usmaż boczek aż zrobi się chrupiący. Dodaj rozdrobnioną kaszankę i podgrzej ją. Przełóż wszystko na talerz, a na tę samą patelnię wlej ocet z sherry lub balsamiczny, żeby ją zdeglasować. Polej sosem boczek i kaszankę. Na czystym talerzu połóż liście sałaty, kaszankę i boczek. Na wierzchu – pokrojoną w plasterki pierś. Dopraw sałatkę sosem vinaigrette.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA