Orzechy z liśćmi kaffiru

Orzechy z liśćmi kaffiru
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 2.40

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 11)
Trudność:
łatwe

Składniki:

  • 1 szklanka fistaszków
  • olej
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki cukru
  • kilka rozmrożonych lub świeżych liści kaffiru
  • 2 -3 łyżki soku z limonki
  • szczypta prażonego chili

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na dnie małej patelni lub rondelka rozgrzać sporo oleju – warstwa powinna mieć przynajmniej centymetr. Dodać orzechy i smażyć na średnim ogniu do momentu, aż zrobią się złote – dobrze jest obejrzeć proces w programie. 

Złote orzeszki odcedzić, wyłożyć na papierowy ręcznik, oprószyć solą, cukrem oraz drobno posiekanym kaffirem. Wymieszać i skropić limonką oraz oprószyć chili. 

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA