Sałatka z kukurydzy i izraelskiego kuskusu
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (oc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Przygotowanie:
Składniki:2 szklanki izraelskiego kuskusu (można użyć zwykłego)
4 kolby kukurydzy
1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach
½ szklanki uprażonych płatków migdałowych
2 łyżki świeżych listków kolendry
Dressing:
3 łyżki oleju o neutralnym smaku
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka mielonych ziaren kminu
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotować kukurydzę do miękkości w osolonym wrzątku. Ostrym, ciężkim nożem ściąć ziarna. Wrzucić je do miski razem z ostudzonym kuskusem, marchewką, migdałami i kolendrą.
W małym słoiku wymieszać olej, sok z cytryny, kmin, sól i pieprz. Skropić składniki, wymieszać i podawać.
@Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W