Sałatka z kaczką, orzechami i winogronami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 2 kacze piersi
- łyżka oliwy
- sól w płatkach
- pieprz
- garść sałaty frisee
- filiżanka winogron pozbawionych pestek
- ½ filiżanki orzechów laskowych
- 2 pasternaki
- ½ filiżanki rukwi wodnej
- 40 ml oliwy
- 20 ml oliwy orzechowej
- 25 ml verjuice - sok z niedojrzałych winogron
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Przygotować dressing – wymieszać oliwę i verjuice. Dodać szczyptę pieprzu, sól i oliwę orzechową. Sałatę i rukiew opłukać i osuszyć. Skórę kaczki naciąć. Przyprawić mięso solą i pieprzem. Obrać i pokroić pasternak. Zrumienić go na oliwie. Dodać orzechy. Podsmażyć przez 4-5 minut. Zdjąć z patelni. Rozgrzać łyżkę oliwy. Ułożyć kacze piersi skórą do dołu. Smażyć przez 4 minuty, aż skórka się zrumieni. Wstawić na 4 minuty do piekarnika. Odstawić na 3-4 minuty. Piersi pokroić w cienkie plastry. Sałatę skropić dressingiem. Dołożyć winogrona. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na półmisku pasternak, orzechy, sałatę i mięso.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W