Sałatka z grillowanego ananasa

Sałatka z grillowanego ananasa
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 cały ananas
  • obrany
  • z wydrążonym rdzeniem i pokrojony na 2,5cm plastry
  • 2 czerwone cebule
  • pokrojone na grube plastry
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • sok i skórka starta z 1 cytryny
  • 1 szklanka świeżych liści mięty

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj kawałki ananasa i plastry cebuli oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ugrilluj ananasa po 5 minut z każdej strony, aż odznaczą się ślady po kratce grilla, a owoc trochę zmięknie. Ugrilluj cebulę, aż zmięknie. Pokrój plastry ananasa na ćwiartki i posiekaj czerwoną cebulę. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny i miętą, dopraw do smaku i podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA