Sałatka z grillowanego ananasa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 cały ananas
- obrany
- z wydrążonym rdzeniem i pokrojony na 2,5cm plastry
- 2 czerwone cebule
- pokrojone na grube plastry
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
- sok i skórka starta z 1 cytryny
- 1 szklanka świeżych liści mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj kawałki ananasa i plastry cebuli oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ugrilluj ananasa po 5 minut z każdej strony, aż odznaczą się ślady po kratce grilla, a owoc trochę zmięknie. Ugrilluj cebulę, aż zmięknie. Pokrój plastry ananasa na ćwiartki i posiekaj czerwoną cebulę. Wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny i miętą, dopraw do smaku i podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W