Sałatka z fenkułem i persymoną

Sałatka z fenkułem i persymoną
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 słodkie
  • twarde persymony
  • 1 średni fenkuł z listkami
  • ¼ pęczka mięty
  • 2 mozzarelle
  • 30 ml oliwy
  • skórka i sok z cytryny
  • łyżeczka miodu
  • łyżeczka musztardy dijońskiej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokroić persymony i fenkuł. Ułożyć na talerzu. Poszarpać mozzarellę. Dodać do persymony i fenkułu.
Posypać całość miętą. Pozostałe składniki wymieszać w miseczce. Skropić sałatkę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA