Sałatka z fariką

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- pęczek natki pietruszki
- pęczek mięty
- 4 posiekane dymki
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 pokrojone rzodkiewki
- ogórek
- filiżanka ugotowanej fariki
- puszka albo półtorej filiżanki ugotowanej brązowej soczewicy
- 2 łyżki oliwy
- sól
- sok z dwóch cytryn
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. W dużej misce wymieszać dymkę, czosnek, ogórka, rzodkiewkę, farikę, soczewicę i zioła. Przygotować sos z oliwy, soku z cytryny i soli. Polać sałatkę, wymieszać i doprawić do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W