Sałatka z fariką

Sałatka z fariką
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.50

Składniki:

  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek mięty
  • 4 posiekane dymki
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 2 pokrojone rzodkiewki
  • ogórek
  • filiżanka ugotowanej fariki
  • puszka albo półtorej filiżanki ugotowanej brązowej soczewicy
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • sok z dwóch cytryn

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zioła opłukać, osuszyć i posiekać. W dużej misce wymieszać dymkę, czosnek, ogórka, rzodkiewkę, farikę, soczewicę i zioła. Przygotować sos z oliwy, soku z cytryny i soli. Polać sałatkę, wymieszać i doprawić do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA