Sałatka z ciepłą złocicą
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb
Przygotowanie:
Do rondla wlej wodę. Dolej oliwę, sok z cytryny i ocet balsamiczny. Dorzuć przyprawy. Posól. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut. Wrzuć małe pieczarki w całości. Gotuj na średnim ogniu. Po 6 minutach są gotowe. Gdy wystygną, przełóż je do słoika i przechowuj w lodówce.
Pomidory zblanszuj we wrzątku, zdejmij skórę. Przekrój na ćwiartki i usuń nasiona. Pokrój w zgrabne paski. Z cytryny wykrój cząstki. Możesz je szybko przysmażyć na suchej patelni, ale musi być bardzo silnie rozgrzana, żeby lekko się przypaliły, albo ułóż je na blasze i opal palnikiem kuchennym. Po przypieczeniu należy je pokroić. Rozgrzej patelnię. Dorzuć duży kawałek masła. Usmaż na nim tartą bułkę z dużymi okruchami. Można je łatwo zrobić, wrzucając bułkę do robota kuchennego. Po minucie smażenia staną się brązowe. Wysyp je na ręcznik papierowy. Ciepłe posól i wystudź. Pozostaną chrupkie. Na parze ugotuj młode ziemniaki. Pokrój je w plasterki. Polej sokiem z cytryny. Dodaj oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj ciepłe lub o temperaturze pokojowej.
Kilka strąków fasoli szparagowej blanszuj przez kilka minut w osolonym wrzątku. Przekrój wzdłuż.
Czarne oliwki pokrój w paseczki.
Pomidory zblanszuj we wrzątku, zdejmij skórę. Przekrój na ćwiartki i usuń nasiona. Pokrój w zgrabne paski. Z cytryny wykrój cząstki. Możesz je szybko przysmażyć na suchej patelni, ale musi być bardzo silnie rozgrzana, żeby lekko się przypaliły, albo ułóż je na blasze i opal palnikiem kuchennym. Po przypieczeniu należy je pokroić. Rozgrzej patelnię. Dorzuć duży kawałek masła. Usmaż na nim tartą bułkę z dużymi okruchami. Można je łatwo zrobić, wrzucając bułkę do robota kuchennego. Po minucie smażenia staną się brązowe. Wysyp je na ręcznik papierowy. Ciepłe posól i wystudź. Pozostaną chrupkie. Na parze ugotuj młode ziemniaki. Pokrój je w plasterki. Polej sokiem z cytryny. Dodaj oliwę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Podawaj ciepłe lub o temperaturze pokojowej.
Kilka strąków fasoli szparagowej blanszuj przez kilka minut w osolonym wrzątku. Przekrój wzdłuż.
Czarne oliwki pokrój w paseczki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W