Sałatka tabouleh

Sałatka tabouleh
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Przygotowanie:


Składniki:
rukola
natka pietruszki
pomidor
czerwona cebula
sok z 1 cytryny
oliwa extra virgin

Przygotowanie:
Wrzuć do miski drobno posiekaną rukolę i natkę pietruszki. Pokrój pomidora w plastry, a następnie w słupki i kostkę i dodaj do ziół. Równie drobno posiekaj cebulę. Posyp mieszankę solą i pieprzem. Dopraw sokiem z cytryny. Polej wszystko oliwą i wymieszaj.

© Adrian Richardson

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA