Sałatka ogórkowo-miętowa z azjatyckim dressingiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sałatka1 spory ogórek, pokrojony w cienkie plasterki
1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie półplasterki
garść liści świeżej mięty
Dressing
1 szklanka octu ryżowego
2 łyżki tajskiego sosu chili z czosnkiem
2 łyżki cukru
sól
Przygotowanie
Przygotuj dressing. Wymieszaj trzepaczką w misce wszystkie składniki. Wymieszaj ogórek, czerwoną cebulę i miętę w innej misce, dodaj trochę dressingu i wymieszaj.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W