Sałatka nicejska
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 4 kawałki tuńczyka (po 150 g każdy)
- łyżka musztardy
- 200 ml octu estragonowego
- oliwa
- 50 g soli
- 2 posiekane chili
- 2 gałązki rozmarynu
- ćwierć filiżanki natki pietruszki
- ćwierć filiżanki czarnych albo zielonych oliwek
- 2 czerwone papryki pokrojone w paski
- 200 g zblanszowanej fasolki szparagowej
- ćwierć filiżanki liści bazylii
- 3 pokrojone dymki
- 4 anchois
- 100 g ziemniaków
- 4 jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tuńczyka przyprawić solą i pieprzem i upiec na grillu. Jajka i ziemniaki ugotować, a następnie pokroić w ćwiartki. Przygotować sos z musztardy, octu i oliwy. Wszystkie składniki sałatki wymieszać w dużej misce i polać sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W