Sałata lodowa z ranczerskim dressingiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.91)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 szklanka maślanki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 mały pęczek natki
- 6 szczypiorów z dymki
- sól i pieprz do smaku
- 1 sałata lodowa
- pozbawiona głąba i podzielona
- 20 pomidorków cherry
- przekrojonych na pół
- ½ czerwonej cebuli
- drobno pokrojonej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Maślankę, oliwę z oliwek, czosnek, pietruszkę, szczypior, sól i pieprz włożyć do dużego słoika rozdrobnić przy pomocy ręcznego blendera. Oczywiście można użyć innego miksera. Sałatkę, pomidory i czerwoną cebule ułożyć w salaterce, obficie skropić dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W