Ryba w occie

Ryba w occie
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty i obtoczyć w niej kawałki ryby. Odstawić na godzinę. Utrzeć składniki przyprawy do marynat na pastę. Odstawić. Na patelni mocno rozgrzać olej. Smażyć kawałki ryby 3-5 minut, na złoty kolor. Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku. Rozgrzać olej na drugiej patelni. Dodać gorczycę, przykryć pokrywką i smażyć 20-30 sekund, aż zacznie strzelać. Dodać liście curry, imbir i czosnek, i smażyć na małym ogniu 3-4 minuty. Dodać pastę przyprawową i dokładnie wymieszać. Smażyć jeszcze 2-3 minuty, aż sos ściemnieje. Włożyć kawałki ryby do sosu i dokładnie wymieszać. Wlać ocet winny i zagotować. Zdjąć patelnię z ognia. Ewentualnie doprawić solą i odstawić do wystygnięcia. Wystudzoną rybę przełożyć z sosem do słoiczków i szczelnie zamknąć. Odstawić do lodówki co najmniej na dwa tygodnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA