Rożki z ciasta filo

Rożki z ciasta filo
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • ½ pokrojonej cebuli
  • filiżanka pieczarek
  • mały bloczek tofu
  • filiżanka prażonych orzechów makadamii
  • pęczek kolendry
  • ząbek czosnku
  • ½ filiżanki fety
  • ½ filiżanki oliwy
  • paczka ciasta filo
  • 1 ½ filiżanki oliwy
  • ½ filiżanki ziaren sezamu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Orzechy rozgnieść w moździerzu albo w robocie kuchennym. Dodać kolendrę i czosnek. Zmiksować, aż powstanie pasta. Dodać fetę i oliwę. Wymieszać. Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać grzyby. Smażyć, aż będą miękkie. Dołożyć tofu. Wymieszać. Dodać łyżkę przygotowanego wcześniej pesto. Ciasto posmarować oliwą. Złożyć formując trójkąt. Nałożyć farsz. Składać ciasto tak, żeby zachowało kształt trójkąta. Brzeg dobrze nasączyć oliwą. Układać rożki na natłuszczonej oliwą blasze. Posypać sezamem. Piec 15 minut w temperaturze 180°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA