Rouille
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 żółtko jajka
- 2 – 3 ząbki czosnku
- 1 mała
- czerwona
- zmielona ostra papryczka (lub przyprawa)
- 250 ml oleju
- 1 łyżka przecieru pomidorowego albo puree z pieczonej czerwonej papryki
- sól i pieprz
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzyj żółtko jajka z czosnkiem i papryką. Powoli, kropla za kroplą, dolewaj olej. Dodaj przecier pomidorowy lub paprykowe puree, jeśli chcesz uzyskać rdzawy kolor. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rozsmaruj na kromkach bagietki lub tostów. Podawaj z gulaszem rybnym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W