Rosół z fenkułem
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- litr rosołu z kurczaka
- 2 ugotowane
- pozbawione skóry i kości udka z kurczaka
- marchew
- pół dużego pora
- średnia cebula
- mała bulwa fenkułu
- ząbek czosnku
- 200 g ugotowanej komosy ryżowej
- 150 g makaronu
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- pół filiżanki śmietany
- pół filiżanki posiekanej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obieramy i kroimy fenkuł, marchew, cebulę, por i czosnek. Podsmażamy warzywa na oliwie z oliwek. Dodajemy rosół i mięso z kurczaka. Dokładamy makaron i gotujemy przez 2 minuty. Następnie dodajemy komosę, śmietanę, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W