Rissoles jagnięce
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Smak mojego życia (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 225 g gotowanej mielonej jagnięciny
- 1 drobno posiekana cebula
- 50 g świeżej bułki tartej
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- 1 małe jajko od kury z wolnego wybiegu
- mąką przyprawiona solą i pieprzem
- 2 łyżki oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza mąką i olejem połącz w dużym naczyniu. Uformuj sześć okrągłych kotlecików.
Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.
Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W