Raita

Raita
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
W interesie mięsożercy (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Przygotowanie:

Składniki:
½ libańskiego ogórka
½ ząbka czosnku
pomidor
świeża mięta
dowolne świeże zioła
filiżanka jogurtu

Przygotowanie:
Zetrzyj ogórek na tarce. Drobno posiekaj czosnek. Przekrój pomidora w ćwiartki. Wykrój z niego miąższ i pokrój go w słupki, a następnie w drobną kostkę. Posiekaj listki mięty i dowolnych ziół. Połącz wszystko z gęstym jogurtem, posól, popieprz i wymieszaj.

© Adrian Richardson

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA