Puree selerowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.89)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 korzenie selera
- obrane i pokrojone na duże kawałki
- 2 duże kartofle na puree (np. irga)
- obrane i przekrojone
- 1 szklanka mleka
- 8 łyżek masła
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj selery i ziemniaki na parze, aż będą miękkie. W tym samym czasie na małym ogniu podgrzej mleko z masłem, żeby masło się stopiło. Zgnieć selery i ziemniaki na puree, zmieszaj z mleczno-maślaną mieszaniną i dopraw solą i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W