Pudding z pieczarek i cebuli

Pudding z pieczarek i cebuli
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagnieć mąkę, proszek do pieczenia i tłuszcz. Wlewaj stopniowo wodę i wyrabiaj na desce, aż otrzymasz elastyczne, zwarte ciasto. Wysmaruj masłem litrową formę do puddingów, najlepiej plastikową. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 5 mm. Odetnij jedną trzecią, przyłóż formę i odkrój koło na wierzch. Z reszty ciasta uformuj rożek i włóż do formy. Dociśnij brzegi ciasta i sprawdź, czy dobrze wypełniło formę. Nadmiar może zwisać nad krawędzią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA