Pudding z kawy i bułki cynamonowej

Pudding z kawy i bułki cynamonowej
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 1 słodka bułka, pokrojona na kromki
  • 40 g masła, pokrojonego w małą kostkę
  • 60 g cukru
  • 150 g rodzynek
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • 3 żółtka
  • 120 g kwaśnej śmietany
  • 250 ml śmietanki
  • 200 ml mleka
  • duża szczypta cynamonu
  • 150 ml mocnej kawy, zaparzonej w ekspresie

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ułóż kromki bułki w głębokiej blasze. Obłóż kawałkami masła. Wymieszaj cukier, rodzynki, ziarenka wanilii, żółtka, śmietanę, śmietankę, mleko, cynamon i kawę. Zalej bułkę. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170ºC. Podawaj z lodami waniliowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA