Pudding z kawy i bułki cynamonowej
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 1 słodka bułka, pokrojona na kromki
- 40 g masła, pokrojonego w małą kostkę
- 60 g cukru
- 150 g rodzynek
- ziarenka z 1 laski wanilii
- 3 żółtka
- 120 g kwaśnej śmietany
- 250 ml śmietanki
- 200 ml mleka
- duża szczypta cynamonu
- 150 ml mocnej kawy, zaparzonej w ekspresie
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ułóż kromki bułki w głębokiej blasze. Obłóż kawałkami masła. Wymieszaj cukier, rodzynki, ziarenka wanilii, żółtka, śmietanę, śmietankę, mleko, cynamon i kawę. Zalej bułkę. Piecz 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170ºC. Podawaj z lodami waniliowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W