Kotlety schabowe z jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 6 szt. kotletów gr. 2-3 cm ze schabu środkowego z kostką
- 3 cebule
- 3 jabłka
- smalec
- 100 ml calvadosu
- majeranek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kotlety doprawić solą i pieprzem, cebulę i jabłka pokroić w półplasterki. Na mocno rozgrzanym na patelni smalcu smażyć kotlety po ok. 1 minucie z każdej strony. Zmniejszyć ogień, przykryć przykrywką i smażyć jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Przełożyć z patelni do naczynia i przykryć szczelnie przykrywką lub folią aluminiową. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić cebulę, dodać jabłka i smażyć ok. 5 minut. Doprawić calvadosem, majerankiem, solą i pieprzem. Krótko odparować. Wyłożyć na półmisek z kotletami, podawać z faszerowanymi ziemniakami z pieca.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W