Poświąteczny pasztet rybny Mamy Alicji
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek 2 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Potrawy na Boże Narodzenie, Pasztety i terriny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- (na keksówkę 20x11cm)
- 800 g skrawków usmażonych/upieczonych/ugotowanych ryb (u mnie karp i dorsz)
- 2 ząbki czosnku
- 1 kromka chleba namoczona w wodzie
- 5 łyżek sosu sojowego
- 1 jajko
- 30 g masła
- czarny pieprz
- sól
- 4 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki czerwonego pieprzu
- 3 liście laurowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Skrawki ryb, czosnek oraz namoczoną kromkę chleba przepuść przez maszynkę do mięsa.
Do masy dodaj sos sojowy, jajko, masło, czarny pieprz, sól jeśli ryba nie była wcześniej doprawiona, oraz bułkę tartą.
Masę wyłóż do keksówki wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
Wierzch pasztetu oprósz czerwonym pieprzem i pokruszonymi liśćmi laurowymi.
Keksówkę połóż na blaszce z odrobiną wody. Piecz pasztet w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 50-60 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W