Pomidory konserwowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Przygotowanie:
Włożyć całe pomidory do słoika z kilkoma gałązkami tymianku, dwoma listkami laurowymi i plasterkiem czosnku. Zakręcić słoik. Ustawić go na podkładce w głębokim naczyniu i zalać wodą. Obciążyć, żeby nie pływał. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż pomidory stracą kształt. Pozostawić słoik do wystygnięcia w wodzie, żeby się szczelnie domknął.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W