Pomidory konserwowe

Pomidory konserwowe
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:



Włożyć całe pomidory do słoika z kilkoma gałązkami tymianku, dwoma listkami laurowymi i plasterkiem czosnku. Zakręcić słoik. Ustawić go na podkładce w głębokim naczyniu i zalać wodą. Obciążyć, żeby nie pływał. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż pomidory stracą kształt. Pozostawić słoik do wystygnięcia w wodzie, żeby się szczelnie domknął.

UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA