Placki z zielonego groszku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.44)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
- 1 jajko
- odrobina wody
- szczypta soli
- 1 cebula
- obrana i pokrojona na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 1 szklanka mąki z suszonej ciecierzycy
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- ghee (płynne klarowane masło) albo olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiel w malakserze groszek, jajko, wodę, sól, cebulę i czosnek. Wymieszaj masę z mąką i proszkiem do pieczenia. Rozgrzej na średnim ogniu patelnię z ghee albo olejem i usmaż placki – każdy z dwóch łyżek ciasta.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W