Placki z oliwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 16 zielonych oliwek
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki grochowej
- 1 łyżka wody z oliwek
- duża szczypta soli
- trochę wody do wymieszania ciasta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miksujemy oliwki z oliwą, następnie dodajemy sól i mąkę. Przez chwilę wyrabiamy ciasto, z którego lepimy placki. Pieczemy je w temperaturze ok. 180 C na złoty kolor.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W