Placek z niespodzianką
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Ciasto
12 g świeżych drożdży
szczypta soli
1 i 1/3 filizanki ciepłej wody
pół filiżanki oliwy z oliwek
500 g mąki
półtorej łyżeczki soli
Dodatki
100 g salami
150 g mozzarelli
4 grillowane szparagi
dojrzały pomidor
2 filiżanki dzikiej rukoli
100 g pasty z czarnych oliwek
Przygotowanie
Drożdże z cukrem rozprowadzamy w wodzie i posypujemy odrobiną mąki. Odstawiamy na 5 minut. Mieszamy mąkę, sól, dodajemy drożdże i zagniatamy gładkie, miękkie ciasto. Wałkujemy je na placek o średnicy 25 cm. Smażymy go z obu stron na patelni, aż będzie miękki i rumiany. Usmażony placek smarujemy pastą oliwkową. Układamy pozostałe składniki. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, ciasno zwijamy i przecinamy na pół.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W