Pizza z kiełbaskami i dwoma serami, posypana rukolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pizza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- mąka kukurydziana (do podsypywania)
- 1 kula ciasta na pizzę (patrz wcześniejszy przepis)
- 1 łyżeczka oliwy
- ½ drobno posiekanego ząbka czosnku
- 100 g mięsa z kiełbaski z Tuluzy (jedna kiełbaska)
- 125 g startego twardego sera typu Fin Renard
- 125 g pokrojonego w kostkę brie
- sól i pieprz
- 180 ml młodej rukoli
- 2 łyżeczki oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Postaw kratkę na dole piekarnika. Ustaw na niej kamień do pieczenia pizzy albo odwrócony talerz żaroodporny. Piekarnik rozgrzej do 260°C. Pozostaw w nim kamień lub talerz, żeby dobrze się rozgrzał. W miseczce wymieszaj czosnek z oliwą. Odstaw. Nieco mąki kukurydzianej wysyp na gorący kamień lub talerz oraz na deskę. Rozpłaszcz kulę z ciasta, aby powstał placek o średnicy ok. 25 cm. Połóż placek na desce. Posmaruj oliwą z czosnkiem. Rozłóż kawałki mięsa i oba sery. Zsuń pizzę na kamień i piecz około 15 minut, aż będzie złocista. W misce wymieszaj rukolę z oliwą. Posyp nią pizzę po wyjęciu z piekarnika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pizza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W