Pizza z kiełbaskami i dwoma serami, posypana rukolą

Pizza z kiełbaskami i dwoma serami, posypana rukolą
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pizza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Postaw kratkę na dole piekarnika. Ustaw na niej kamień do pieczenia pizzy albo odwrócony talerz żaroodporny. Piekarnik rozgrzej do 260°C. Pozostaw w nim kamień lub talerz, żeby dobrze się rozgrzał. W miseczce wymieszaj czosnek z oliwą. Odstaw. Nieco mąki kukurydzianej wysyp na gorący kamień lub talerz oraz na deskę. Rozpłaszcz kulę z ciasta, aby powstał placek o średnicy ok. 25 cm. Połóż placek na desce. Posmaruj oliwą z czosnkiem. Rozłóż kawałki mięsa i oba sery. Zsuń pizzę na kamień i piecz około 15 minut, aż będzie złocista. W misce wymieszaj rukolę z oliwą. Posyp nią pizzę po wyjęciu z piekarnika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA